BEMUTATKOZÁS

A PEMATO Kft. gyümölcs és zöldségkereskedelemmel foglalkozó magyar kisvállalkozás, melyet 2010-ben 2 magánszemély alapított. Nagykereskedelmi tevékenysége az ALDI üzletlánc gyümölcs- és zöldségellátására irányul, míg kiskereskedelmi tevékenységét a Vitamin Szalon márkanév alatt üzemeltetett zöldség-gyümölcs szaküzletekben való értékesítés során fejti ki.

A Pemato Kft. kertészeti egyetemet végzett ügyvezetőjének célja, hogy a nagykereskedelmi tevékenysége révén a napsütötte, alföldi talajon termelt, kiváló élettani adottságú zöldségeket, gyümölcsöket elérhetővé tegye az ország egész területén, valamint a cég üzemeltetésében működő Vitamin Szalonokkal egyrészt összefogja a dél-alföldi, főleg a Csongrád megyei, profi termelőket, másrészt értéket közvetítsen, életformát alakítson, tudatos táplálkozásra és egészséges életmódra ösztönözze a vásárlókat.

A Vitamin Szalon a jövő zöldség-gyümölcs üzlete, amely ötvözi a nagy élelmiszerláncok zöldség-gyümölcs részlegének és a „sarki zöldséges”-nek az előnyeit és kiküszöböli hátrányait. Ezzel a szaküzlettel olyan új beszerzési csatorna nyílik meg, ahol a megvásárolt friss vitaminforrást a termelőig vissza tudják követni.
Az üzletben számos új, egyedi megoldás - áttekinthetőbb standos kihelyezés, receptnyomtató kioszk, e-címkék, integrált ártábla, apadás gátló párásítás, „eye-catcher” árukiemelő rendszer, homogén göngyöleg, árufelismerő mérlegek, speciális hűtőpult, gyereksarok stb.- teszi hatékonyabbá a vásárlói igények kielégítését.

Az üzlet környezettudatosan kialakított, energiatakarékosan működik, a megvilágítást led lámpák biztosítják, a csomagolóanyagok újrahasznosíthatók vagy teljesen lebomlók. A termelők meghatározó része 50 km -es körzeten belülről szállítja be termékeit, csökkentve ezzel a szállítás környezet terhelő hatását.

A vásárlók magas szintű kiszolgálását jól képzett, szakértő munkatársak biztosítják.